En sevdiğim baharatlardan biridir tarçın, hem eklendiğinde bütün tatlı ve yemeklere eşsiz bir lezzet katar, hem de kış mevsiminin vazgeçilmez şifa kaynağıdır, meyve çaylarına güzel eşlik eder. Tarçını en çok kekin içinde severim. Küçükken de en sevdiğim kek annemin yaptığı tarçınlı kekti :)
Bugün de bu lezzetli mi lezzetli hafif ve yapması oldukça kolay olan tarçınlı kekimin tarifini paylaşıyorum.
![]() |
Tarçınlı Kek |
Malzemelerimiz:
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı un
- 1 çay bardağından biraz az zeytin yağı
- 1.5 çay bardağı yoğurt
- 1.5 yemek kaşığı tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kekin Yapılışı:
1. Yumurtaları mikserin çırpma aparatı ile yüksek hızda çırpılır.
2. Şeker ve vanilya yumurtalara eklenir çırpmaya devam edilir.
3. Zeytinyağı ve yoğurt eklenir, çırpmaya devam edilir.
4. Un, tarçın ve kabartma tozu eklenir önce bir kaşık yardımıyla sıçramaması için karıştırılır, sonra mikserin pedal aparatı ile homojen hale gelene kadar karıştırılır.
5. Kek hamuru önceden yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökülür.
6. 190 derecede ısıtılmış fırında yarım saat pişirilir.
*Kekinizin pişip pişmediğini bir kürdan yardımı ile test edebilirsiniz. Kürdanı keke batırın, kuru çıkıyorsa pişmiş demektir.
Piştiğinde mis gibi kokusu bütün evi dolduracak bu hafif lezzeti mutlaka denemelisiniz.
Sevgilerimizle ve afiyetle :)
-İrem
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder