Ben hamuru düzgün bir şekilde açmak için Makarna makinesi kullandım. Oldukça kullanışlı olan bu makineyle hamuru hem istediğiniz kalınlıkta düzgün bir şekilde acabiliyorsunuz, hem de açtığınız bu hamuru farklı şekillerde kesebiliyorsunuz.
![]() |
Makarna Makinesi ve Ravioli Aparatı |
Gelelim makarnamizin yapılışına,
Malzemelerimiz:
Hamur için;
- 200g un
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
İç harcı icin;
- 250g peynir (istediğiniz 3 peyniri karistirabilirsiniz, ben ev yapimi lor peniri kaşar peyniri ve parmesan peyniri karıştırdım )
- 2 yemek kaşığı süt
- Arzuya göre tuz karabiber
*Ev yapımı lor peyniri tarifi için tıklayın.
Yapılışı:
1. 200g un bi kase içine konur ve ortasi havuz şeklinde açılır.
2. Yumurtalar ve zeytinyağı bu havuzun ortasına eklenir ve bir çatal yardımıyla kenardan unları da içeri katarak çırpılır.
3. Hamur homojen bir kıvam aldığında bir streç filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
4. Hamur parçalar halinde makinenin hamur açma aparatı kullanılarak düzgün bir şekilde açılır. Yeteri kadar inceltildiğinde ravioli aparatına iki taraftan yerleştirilip aralarına malzeme yerleştirilerek kol çevrilir.
![]() |
Ravioli Aparatı |
5. Ve 3 peynirli raviolilerimiz hazır!!
![]() |
3 Peynirli Ravioliler |
![]() |
Fesleğenli Pesto Soslu 3 Peynirli Ravioli |
Afiyet olsun efendim :)
- İrem
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder