2 Kasım 2015 Pazartesi

Ev Yapımı 3 Peynirli Ravioli

Eşimle ev yapımı makarnayı ilk denediğimiz anda bu lezzetten bir daha hiç vazgecemeyeceğimizi anlamıştık ve hazır paketteki makarnalardan çok farklı olan bu lezzetin farklı türlerini denemeye başladık. Yapması biraz zahmetli gibi görünse de aslında oldukça basit.

Ben hamuru düzgün bir şekilde açmak için Makarna makinesi kullandım. Oldukça kullanışlı olan bu makineyle hamuru hem istediğiniz kalınlıkta düzgün bir şekilde acabiliyorsunuz, hem de açtığınız bu hamuru farklı şekillerde kesebiliyorsunuz.


Ravioli aparatı
Makarna Makinesi ve Ravioli Aparatı

Makinenin ravioli yapmak için özel bir parçası da mevcut. İnce açılan iki hamur parçanın iki tarafından sıkıştırılıyor ve bir yandan aralarına iç malzemeyi eklerken diğer yandan da kolu çevirmeniz gerekiyor. İlk bakışta çok pratik gibi görülen bu ravioli parçasını aslında çok da kullanışlı bulmadığımı itiraf etmeliyim. Tirtirli kısımların ravioli parçalarını kesmesi gerekirken, kesmiyor sadece iz cikartiyor. Parçaları ayırmak için bıçakla tekrar kesmeniz gerekiyor. Bunun yerine piyasada çeşitli şekillerde kesebilen ravioli damgaları mevcut. Onlarla kesmek daha kullanışlı olacaktır diye düşünüyorum.  Ravioli aparatı pek sevmediğim makinamın hamuru spagetti ve tagliatelle şeklinde kesebilen parçasından oldukça  memnunum, herkese tavsiye edebilirim :)


Hamur açma


Gelelim makarnamizin yapılışına,

Malzemelerimiz:
Hamur için;
- 200g un
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

İç harcı icin;
- 250g peynir (istediğiniz 3 peyniri karistirabilirsiniz, ben ev yapimi lor peniri kaşar peyniri ve parmesan peyniri karıştırdım )
- 2 yemek kaşığı süt
- Arzuya göre tuz karabiber

*Ev yapımı lor peyniri tarifi için tıklayın.

Yapılışı:
1. 200g un bi kase içine konur ve ortasi havuz şeklinde açılır.
2. Yumurtalar ve zeytinyağı bu havuzun ortasına eklenir ve bir çatal yardımıyla kenardan unları da içeri katarak çırpılır.
3. Hamur homojen bir kıvam aldığında bir streç filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirilir.


Makarn hamuru hazırlama


4. Hamur parçalar halinde makinenin hamur açma aparatı kullanılarak düzgün bir şekilde açılır. Yeteri kadar inceltildiğinde ravioli aparatına iki taraftan yerleştirilip aralarına malzeme yerleştirilerek kol çevrilir. 

Ravioli yapmak
Ravioli Aparatı

5. Ve 3 peynirli raviolilerimiz hazır!!


3 peynirli ravioliler
3 Peynirli Ravioliler

6. Hazırlanan ravioliler, içine tuz ve zeytin yağı eklenmiş kaynar suda hamur kalınlığına göre 5 veya 10 dakika arası haşlanır. Üstüne fesleğenli pesto sos ve parmesan peyniri eklenerek servis edilir.


Fesleğenli Pesto Soslu 3 Peynirli Ravioli
Fesleğenli Pesto Soslu 3 Peynirli Ravioli

Afiyet olsun efendim :)

- İrem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder