5 Kasım 2015 Perşembe

Fesleğenli Pesto Sosu

3 peynirli ravioli tarifinden sonra pesto sosu tarifini yazmamak olmazdı.. Durum böyle olunca bu en sevdiğim sosu siz okuyucularımız için tekrar hazırlayıp güzel güzel fotoğraflarını çektim :)

Pesto sosu havanda ezilerek hazırlanmış sos anlamına gelir ve sadece fesleğenli değil domateslisi de yapılır. Esas usul bütün malzemeleri havanda ezerek karıştırmak ve sonrasında zeytinyağı eklemektir. Ancak bu işlem için vaktiniz yoksa, örneğin ben çok miktarda hazırlayıp dondurmayı tercih ediyorum, bu durumda malzemeleri rondodan da geçirebilirsiniz.

Bu kullanışlı sosu yalnızca makarnalar için değil, aynı zamanda salata sosu olarak veya kahvaltılık ekmek banmalık sos olarak da kullanılabilir :)

Fesleğenli pesto sosu malzemeler
Fesleğenli Pesto Sosu Malzemeler

Malzemelerimiz:

- 20 veya 30 yaprak taze fesleğen (istenen aromaya göre değiştirilebilir.)
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- tuz, karabiber

Yapılışı:

Bütün malzemeler rondodan geçirilir. Bu şekilde kavanozda 1 hafta kadar saklanabilir. Ben bol miktarda yapıp zeytinyağı eklemeden porsiyonlayıp buzluğa atıyorum. Kullanacağım zaman önceden buzluktan çıkartıp, çözüldüğünde içine zetinyağı ekliyorum :)



Fesleğenli Pesto Sosu
Fesleğenli Pesto Sosu

Fesleğenli Pesto Sosunu makarna için kullanmak isterseniz önce bir tavada biraz ısıtın, kaynamaya başladıktan sonra içine 1 kutu krema ekleyin. Bu şekilde kaynatın, ve sonra hazırlamış olduğunuz makarnanın tenceresine boşaltıp karıştırın. Tadından vazgeçemeyeceksiniz..

Afiyet olsun efendim :)

- İrem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder