8 Kasım 2015 Pazar

Şekersiz Taze Lor Peynirli Tart

Şekersiz Taze Lor Peynirli Tart
Şekersiz Taze Lor Peynirli Tart:)


Rafine şekersiz tarifler tüm hızla devam ediyor:) Cheesecake başta olmak üzere genelde peynirli tatlıları tercih ediyorum. Bu ara ruh halim öyle sanırım. Gece gece tatlı krizine girip labne peyniri, bal çilek kupları (en masumane) hazırlamışlığım çoktur:) Bu tatlıyı da yine bir gece tatlı  krizi sırasında yapmaya başladığım da doğrudur:) Ne yapayım seviyorum:) Tatlı hazırlamayı da tatlıyla kendimi şımartmayı da:)

Misafirlerinize gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz hafif ve sağlıklı bir tart. Tam bir haftasonu rahatlama tatlısı:)  Dilerseniz mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz, özellikle vişne ile uyumu harika. İlk fırsatta deneyin kesinlikle pişman olmayacaksınız:) 

Şekersiz Taze Lor Peynirli Tart


Şekersiz Taze Lor Peynirli Tart

Malzemeler:

Hamuru için:

100g tereyağ (oda sıcaklığında)
45g bal
1 yumurta (oda sıcaklığında)
40g badem unu
200g un
1 çay kaşığı vanilya özütü

İç harcı için:

350g tatlı lor peyniri
3 adet yumurta (sarısı ile beyazı ayrılmış)
50g bal
80g süt kaymağı
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
(+1 yemek kaşığı un eğer peynir çok sulu kaldıysa)
1 çimdik tuz

Yapılışı:

Hamuru için:

1. Tereyağ ile bal mikser ile iyice birbirine yedirilir. 
2. Yumurta ve vanilya özütü eklenip mikser yardımıyla kremamsı bir kıvam alana kadar karıştırılır. 
3.  Badem unu ve un eklenip, hamur yoğrulur.
4. Streç filme sarılıp, buzdolabında en az 2 saat dinlendirilir.
5. Fırınınızı 170C'ye ayarlayın.
6. Tart kalıbınızı yağlayıp, unlayın (fazla ununu kalıbı ters çevirip boşaltın)
7. Hamur, kalıbınızın genişliğinde unladığınız tezgahta açılır. Üzerine buruşturulmuş yağlı kağıt serilir. Kağıdın üzerine kuru bakliyat ağırlıkları koyulur ki hamur kabarmasın. 
8. Isıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir ve oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirilir. Bu sırada iç harcı hazırlanır.

İç harcı için:

1.  Lor peyniri, bal, kaymak, vanilya özütü ve yumurta sarıları derin bir kapta birbirine iyice yedirilir.
2. Ayrı kuru bir kapta yumurta beyazları bir çimdik tuzla beraber kar kıvamına gelene kadar mikser ile çırpılır.
3. Yumurta beyazları nazik bir şekilde spatula yardımıyla çok söndürmemeye çalışılarak (aksi halde fırında çok çatlar) lor peynirli karışıma yedirilir.
4. Oda sıcaklığına gelmiş hamurun üzerinden ağırlıklar alınır iç harç hamurun üstüne koyulur.
5. Önceden ısıtılmış 170C lik fırında üzeri kızarana kadar 35 dakika pişirilir.
6. Meyveyle süslenip servis edilir:)


Şekersiz Taze Lor Peynirli Tart


Şekersiz Taze Lor Peynirli Tart



Sevgilerimle, Afiyetle:)

Aslı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder