21 Aralık 2015 Pazartesi

Yulaf Kepekli ve Patatesli Omlet


Yulaf Kepekli ve Patatesli Omlet
Yulaf Kepekli ve Patatesli Omlet:)
Az çok anlamışsınızdır: Benim kızımla yemek konusunda en çok zorlandığım öğün kahvaltı... Gönül ister ki önüne koyayım şöyle peyniriyle, domatesiyle, yumurtası zeytiniyle klasik kahvaltı yapsın ama hayat o zaman çok kolay olurdu değil mi:)) Nitekim peyniri ekmeğin içine; yumurtayı patatesin içine gizleme oyunu oynuyoruz her sabah:) Pes etmek yok demiştim değil mi:)

Yulaflı Kepekli ve Patatesli Omlet benim bir kahvaltıdan beklentilerimi tümüyle karşılıyor. Bizim için yumurta yedirmenin yolu patatesten geçiyor. Yani en azından şimdilik:) Eğer sizin de miniğiniz peynir veya yumurta yemek konusunda oldukça seçiciyse ya da farklı bir kahvaltı şekli arıyorsanız bu tarif tam da size göre:) 1 yaşından sonra bebeğinize sunabilirsiniz. Eğer ilk kez tadacağı bir besin grubu içeriyorsa 3 gün kuralına ve doktorunuzun tavsiyesine mutlaka uyun.  

Gelelim tarife:


Yulaf Kepekli ve Patatesli Omlet (2 minik kişilik)

Malzemeler:

- 1 yumurta
- 4 yemek kaşığı süt
- 1.5 yemek kaşığı yulaf kepeği
- 2 yemek kaşığı taze lor peyniri veya miniğinizin sevdiği başka bir peynir
- yarım orta boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 çimdik tuz (opsiyonel)
- 1 çimdik muskat (opsiyonel)
- 1 çimdik karabiber (opsiyonel)

Yapılışı:

1. Yarım patates minik küpler şeklinde doğranır. (Mümkünse içinden parmakla ayıklanamayacak kadar minik:))
2. Tavaya zeytinyağ ve tereyağ konup, patatesler orta-kısık ateşte pişirilir.
3. Diğer tüm malzemeler başka bir kapta karıştırılır ve patateslere ilave edilerek pişirilir.
4. Tercihen süt veya portakal suyu eşliğinde miniklere ikram edilir:)

Sevgilerimle, tüm bıdıklara musmutlu kahvaltılar dilerim:)

Aslı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder