Cevizli Brownie:) |
Tam son dakika misafire ikram edebilecek kolay, pratik ve lezzeti ile büyüleyecek bir tarifim var:) Cevizli Brownie:) Yapılışı, pişmesi ve sunum tabağına gelmesi tam olarak yarım saat sürüyor:)
Brownie yapmanın bence en önemli püf noktası kesinlikle pişirilmesi. Kurumaması için çok fazla pişirmemeye özen gösterirseniz, fırının başından ayrılmadan:) bence mükemmel bir sonuç alacaksınız Ben en son bu tarifi 4 sene önce kayınvalidemler misafirliğe geleceği zaman denemiştim. O zamanki tecrübesizlikle kuru bir kek elde etmeme rağmen çok sevilmişti. Şimdi oranlarla biraz oynayarak gerçekten çok güzel bir sonuç elde ettim ve sizinle paylaşmayı hak etti bu browniem:) Sevgili İremcim de beğendiğine göre tarif son şekli ile karşılarınızda:)
Tarife geçmeden kısa bir not daha: Benim bıdığım bu kekin resmen içine düştü. Her ne kadar onun için hazırladığım tariflerde rafine şekerden uzak durmaya çalışsam da içinde ne olduğunu bildiğim bir keki yemesinde hiç sorun yok:) Keyifle birlikte süsleyip burunlarımızı çikolataya bandırıp, tüm mutfağı çikolata kokusuna boyayıp, doyasıya müthiş eğlendik:) Hayatımın annelikte en çok zorlandığım gününü bir brownie kaçamağıyla biraz daha kolaylaştırmaya çalıştım:) Mutlu oldu ben daha çok:) Sınırları esnetmek bazen gerekli...
Cevizli Brownie:)
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 75g tereyağ
- 75g şeker
- 160g bitter çikolata
- 50g un
- 100g ceviz (irice doğranmış)
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1 çimdik tuz
Yapılışı:
1. Bitter çikolata ve tereyağ birlikte benmari usulü eritilir ve soğutulur.
2. Yumurtaların sarısı ve beyazı birbirinden ayrılır. Beyazlar kuru bir kapta mikser ile kar kıvamına gelene kadar çırpılır. Tam kabardıktan sonra üzerine şekerin yarısı eklenir ve bir iki dakika daha kabartılır.
3. Yumurta sarıları, vanilya özütü eklenerek şekerin kalan yarısıyla birlikte çırpılır. (Sarıları çırparken kabı azıcık ısıtırsanız daha iyi sonuç alırsınız.)
4. Un, tuz ve doğranmış cevizler birbirine karıştırılır. (Böylelikle cevizler dibe çökmeyecektir.)
5. Son olarak yumurta beyazlarına sarıları ve çikolata tereyağ karışımı el ile fazla söndürmemeye çalışılarak eklenir. Un-ceviz karışımı yine el ile yedirilir.
6. 180C'de ısıtılmış fırında 10-15 dakika arası pişirilir:)
Sunum için arzu ettiğiniz taze meyveleri kullanabilirsiniz:) Çikolata eritip üzerini şenlendirebilirsiniz:) Brownieleri ufak doğrayarak farklı bir sunum alternatifi hazırlayabilirsiniz:) Bu ufak dilimlerin üzerine çikolata sosu ve çırpılmış krema koyup, taze meyvelerle süsleyince inanılmaz şirin oluyor:) Vanilyalı dondurmayla çok uyumlu.. Hayal gücü sınırsız...
Sevgilerimle, Afiyetle:)
Aslı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder