5 Mart 2016 Cumartesi

Tam Buğday Unundan Limonlu Kek

Son yıllarda tam buğday ununun faydasını sıkça duyar olduk. İçerdiği vitamin, mineral ve faydalı diğer besin ögeleri açısından beyaz una göre oldukça zengin olduğunu biliyoruz. Bunun yanında içeriğinde bol miktarda lif içeriyor, bu da sindirime yardımcı oluyor. Özellikle mide problemleri olanlar için tam buğday unu tüketmeleri tavsiye ediliyor. 

Tam buğday ununu daha önce ekmek yapımında bir kaç kez kullandım, fakat daha önce hiç kek yapmayı denememiştim. Sonuç beklediğimden çok daha iyi oldu. Daha önce Ciabatta ekmeğini hem tam buğday hem de beyaz un ile denemiştim. Tam buğday unu kullandığım ekmeğin diğerine göre çok az kabarmış olması beni tam buğday unundan biraz uzaklaştırmıştı açıkçası. Aynı şekilde kekin de çok kabarmayacağını düşündüm. Fakat şunu söyleyebilirim ki bir kaç püf noktasıyla mükemmel derecede kabarmış bir kek elde ettim. Bu yazımda sizinle hafif, sağlıklı limonlu kekimi püf noktalarıyla beraber paylaşacağım. 


Tam buğday unlu limonlu kek


Malzemelerimiz:
- 3 yumurta
- 1.5 su bardağı şeker (arzuya göre azaltabilirsiniz)
- 1 çay bardağı sıvı yağ 
- 1 su bardağı süt
- 1 limon
- 2.5 su bardağı tam buğday unu (mutlaka elenmiş)
- Şekerli vanilin
- Kabartma tozu

Tam buğday Unlu Limonlu Kekin Yapılışı:
1. 3 yumurta mikserin çırpıcı aparatıyla iyice çırpılır.
2. Şeker ve vanilin eklenir ve homojen bir karışım elde edene kadar çırpılmaya devam edilir. 
3. Mikser durdurulmadan sıvı yağ, süt, limon kabuğu rendesi ve limonun suyu eklenir.
*Buraya kadar işlemleri mikseri durdurmadan yapmak oldukça önemli.
4. Un eklenir ve mikserin pedal aparatı ile homojen hale getirene kadar karıştırılır. 
5. Hamur yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökülür. 185 derecede 30 dakika pişirilir.


Tam Buğday Unlu Limonlu Kek

Sevgilerimle,

-İrem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder