![]() |
Şekersiz Mandalinalı No-Bake Cheesecake:) |
Tamamen ev yapımı malzemelerle şekersiz, sağlıklı bir pişmeyen cheesecake yapmak mümkün:) Tatlı ihtiyacınızı yüzde yüz karşılılıyor ve hafif oluşuyla kalbinizi fethedecek:)
Ben alt kaltmanındaki kurabiyeleri de kendim yapıyorum. Hatta yulaflı kepekli kurabiyeleri yaptığımda biraz fazla yapıp, piştikten sonra rondodan çekip, derin dondurucuda saklıyorum. Böylelikle elimin altında hemen cheesecake için kullanabileceğim, hazır el yapımı şekersiz yulaflı kepekli kurabiyelerim oluyor. Sadece cheesecake için değil magnolia pudinglerde de değişik bir tat yakalamanızı sağlıyor. İlk fırsatta daha ayrıntılı resimleyip bu kurabiyelerimi de ayrı bir tarif olarak yayınlayacağım:)
Sizin eğer vaktiniz çok kısıtlıysa ve kurabiyeyle uğraşmak istemiyorsanız herhangi bir yulaflı bisküvi (yaklaşık 1.5 paket) kullanabilirsiniz. Eğer öyle yapacaksanız bu tarifi yapmanız sadece ve sadece 5 dakika:)
Yok eğer olmuşken tam şekersiz olsun zoru deneyelim diyenlerdenseniz kurabiye tarifini bir önceki yaptığımdan kalan resimle aşağıya ekliyorum. (bu tarifte dondurduğum kurabiyelerimi kullandım:)) Ev yapımı labne peyniri ve süzme yoğurt kullandım:) Onların da tarifini ilerleyen zamanlarda paylaşacağım:) Hem böylelikle miniklere de gönül rahatlığıyla ikram edebilirsiniz:)
Şekersiz Yulaflı Kepekli Kurabiyeler
Malzemeler:
- 200g tam buğday unu
- 40g yulaf unu
- 15g çekilmiş ceviz
- 20g yulaf kepeği
- 20g buğday kepeği
- yarım çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 80g soğuk küp küp doğranmış tereyağ
- 60g bal
- 30g pekmez
- 40g süt
Yapılışı:
1. Tüm malzemeler sırasıyla yoğurma kabına alınır ve yoğrulur.
2. Buzdolabında 20 dk dinlendirildikten sonra yaklaşık 1cm kalınlığında açılıp dilediğiniz şekil verilir.
3. 170C ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir:)
Mandalinalı No-Bake Cheesecake
Alt Taban için:
- 150g şekersiz yulaflı kepekli kurabiye
- 40g erimiş tereyağ
Yapılışı:
1. Kurabiyeler ve erimiş tereyağ rondodan geçirilip, kaplara pay edilir.
Üstü için:
- 250g labne peyniri
- 200g süzme yoğurt
- 80g krema
- 65 g bal
- 1 mandalinanın suyu
- 1 mandalina kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1 çimdik tuz
Yapılışı:
1. Tüm malzemeler iyice birbirine geçene kadar rondodan geçirilir ve kaplara bölüştürülür.
2. Buzdolabında 2 saat bekledikten sonra dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.
Not: Ben genellikle tek porsiyonluk kaplara hazırlıyorum bu tatlıyı:) Yemesi ve sunması son derece şirin oluyor. Bu sefer bir değişiklik yaparak küçük kalpli kelepçeli kaplarıma hazırlayıp derin dondurucuda 2 saat beklettikten sonra çıkarıp servis tabağıma aldım. Tadı değişeçek mi diye endişeliydim ama hiç bir fark olmadı:) Siz de alternatif sunum şekli olarak deneyebilirsiniz:)
Sevgilerimle, Afiyet Olsun:)
Aslı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder