Şekersiz Pankek:) |
Herkesin kendine has bir pankek tarifi vardır. Bu da benimki:) Rafine şeker içermiyor bu yüzden gönül rahatlığıyla miniklerinize kahvaltıda ikram edebilirsiniz:) Bizim haftasonları kahvaltılarının vazgeçilmezi:) Kolay, pratik ve her defasında reçelle, fındık veya fıstık ezmesiyle özellikle de ev yapımı kaymakla çok sevilerek yeniliyor:)
Kızımla birlikte yaptığımız süslerle renklendirilmiş pankek:) |
Tüm modifikasyonlara uyumlu. Dilerseniz içine kırık fındık, ceviz, hindistan cevizi, kuru üzüm, kuru yaban mersini koyabilirsiniz. Hatta 2 yemek kaşığı elma rendesi, balkabağı püresi, yarım ezilmiş muz koyup daha farklı bir doku da elde edebilirsiniz. Ölçülerde herhangi bir değişiklik olmuyor yalnız muz koyacaksanız ununu 1 yemek kaşığı kadar azaltmanızı tavsiye ederim:) Bu vereceğim ölçülerden yaklaşık resimdeki kalpli boyutlarda 5 adet pankek elde edeceksiniz.
Şekersiz Pankek
Malzemeler
- 1 yumurta
- yarım su bardağı tam buğday unu
- yarım su bardağı süt
- 2 tatlı kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı erimiş tereyağ
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- yarım paket kabartma tozu
- bir çimdik tuz
Yapılışı:
1. Yumurta ve bal çırpılır.
2. Tüm malzemeler eklenir. Isıtılmış ve hafif yağlanmış tavaya pay edilir. (Tavayı yağladıktan sonra mutlaka fazla yağını alın) Kısık ateşte bir yüzü göz göz olunca çevrilir ve diğer tarafı pişirilir.
Sevgilerimle,
Aslı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder