2 Aralık 2015 Çarşamba

Üzümlü Sütlü Tatlı

Kolay mı kolay lezzetli mi lezzetli, hızlıca yapabileceğiniz bir tatlı tarifi paylaşacağım bugün sizinle. Dolabınızda üzüm suyu yoksa başka meyve suları kullanarak da yapabilirsiniz. Özellikle vişneli olanı tavsiye ederim :) Üzümlü olması farklı mayhoş bir tat katıyor. Üzüm severler bu lezzeti mutlaka denemeli.

Yapılır yapılmaz bizim evde hızla tükendi. Özellikle yapıldığı gün veya en geç ertesi gün tüketilmesini tavsiye ediyorum.

Üzümlü Sütlü Tatlı


Malzemelerimiz:
 Muhallebisi için
- 1 litre süt
- 1.5 çay bardağı buğday nişastası
- 2.5 çay bardağı toz şeker

  Arası için
- 1 paket eti kakaolu bisküvi

  Üzeri için
- 1 litre üzüm suyu
- 1.5 çay bardağından biraz fazla buğday nişastası
- 1.5 çay bardağı toz şeker

Üzümlü sütlü Tatlının Yapılışı:
1. Muhallebi malzemeleri bir tencerede karıştırılır ve kaynatılır.
2. Kaynadıktan sonra kuplara paylaştırılır.
3. Eti kakaolu bisküvi rondodan geçirilir ve toz halinde kuplardaki muhallebilerin üzerine paylaştırılır.
4. Üzümlü karışım için malzemeler karıştırılır ve bir tencerede kaynatılır.
5. Kaynadıktan sonra kuplara dökülür.


Üzümlü Sütlü Tatlı


Evinizdeki malzemelerle kolayca yapabileceğiniz bu tatlıyı mutlaka deneyin. Özellikler misafirleriniz için oldukça şık bir sunumu ve güzel rengi ile sofranıza renk katacak.


Üzümlü Sütlü Tatlı


Afiyet olsun..

-İrem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder