6 Aralık 2015 Pazar

Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar


Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar
Beşamel Soslu Kıymalı Karnabahar:)


Konu kızıma sebze yedirmekse yaptığım herşey denemeden ibaret:) Çoğu deneme başarısızlıkla sonuçlansa da yılmak yok:) Benim bıdığa ben bu yemeği 8 aylık olduğundan beri çeşitli şekillerde yapıyorum. İlk aylarda beşamel sossuz, tuzsuzdu am bu en son halini ise 1.5 yaşından beri çoğu zaman severek yiyor diyebilirim. Tabi minikler için hazırladığınız her öğünde ilk kez tadacağı bir meyve/sebze içeriyorsa mutlaka 3 gün kuralını uygulayın ve doktorunuza uygun aydaki yiyecekler konusunda danışın.  

Hazır da tam mevsimi gelmişken karnabahar haftasonları için bizim için harika bir alternatif oluyor. Hafta içi genelde daha da kolay yemekler hazırlamayı tercih ediyorum:) Siz de değişik bir sebze yedirme yöntemi arıyorsanız bu tarifi mutlaka deneyin derim. Özellikle benimki gibi et seven bir çocuğunuz varsa genellikle et ile birlikte sebzeyi sunmak işe yarıyor:) Yemek seçen çocuk zor da biz anneler de pes edecek değiliz yani değil mi:)   

Hemen tarife geçiyorum:)

Beşamel Soslu Kıymalı Karnabar:) (2 minik kişilik)

Malzemeler: 

- 120g kıyma
- 1 küçük soğan
- 1 küçük havuç
- 1/3 karnabahar yaklaşık 150 g kadar 
- 2 çorba kaşığı yazlık domates
- tuz, karabiber
- zeytinyağı 

Beşamel Sos için:

- 30 g tereyağ
- 2 çorba kaşığı tam buğday unu
- 1 çay bardağı + 1 parmak daha süt

Üzeri için:

Dilediğiniz peynir (kaşar, dil, mozerella..)

Yapılışı:

1. Soğan, karnabahar ve havuç küçük küçük doğranır.
2. Tavaya zeytinyağı konur ve soğanlar sönene kadar orta ateşte çevrilir.
3. Kıyma, tuz ve karabiber eklenir ve kavrulur.
4. Karnabahar ve havuç eklenir, 5 dakika daha çevrilir. Bu sırada beşamel sos hazırlanabilir.
5. Domates suyu konulduktan sonra ocağın altı kapatılır.

Beşamel Sos için:

Yapılışı:

1. Tereyağ ve un birlikte orta ateşte kavrulur.
2. Üstüne azar azar süt eklenerek kıvam alana kadar aralıksız karıştırılarak pişirilir.  

3. Isıya dayanıklı fırın kaplarına karnabahar konur, üzerine beşamel sos dökülür ve peynir konur.
4. 200 C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 dakika pişirilir ve tercihen güzel bir kitap eşliğinde bıdıklara ikram edilir:) 

Sevgiyle tüm miniklere bol sebzeli günler dilerim:)

Aslı  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder