![]() |
Lor Peynirli Kayısılı Kek |
Kayısılı kek ilk duyduğumda pek de iştah açıcı gelmemişti itiraf etmem gerekirse, ancak yine de bir deneyeyim dedim ve sonuç burada sizinle paylaşmaya değer oldu :) Malzeme içeriği oldukça zengin olan kayısı keki ev yapımı lor peyniri ile daha da zenginleştirdim, dolu dolu mis gibi bir kek oldu. Misafirlerim tarafından da lezzeti onaylandı, tereddüt etmeden deneyebilirsiniz. :)
Malzemelerimiz:
- 125g tereyağı eritilmiş
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 adet suda bekletilmiş kuru kayısı
- 1 çay bardağı kayısı suyu
- 1 su bardağı fındık içi
- 1 su bardağı ev yapımı tuzsuz lor peyniri
Kayısılı Lor Peynirli Kekin Yapılışı
1. Yumurtayı mikserinizin çırpma Aparatıyla çırpın.
2. Tereyağını şekeri ve vanilyayı ekleyin ve orta hızda çırpmaya devam edin.
3. Un ve kabartma tozunu ekleyin ve mikserinizin pedal aparatıyla karıştırın.
4. Suda bekleyen kayısıları küçük küçük doğrayın.
5. Kayısıları ve kayısı suyunu karışıma ekleyin.
6. Yarım su bardağı fındığı ve ev yapımı lor peynirini ekleyin.
7. İyice karıştıktan sonra kek kalıbına dökün ve 180 derecede yaklaşık 1 saat pişirin.
Sonbahar akşamlarında bir bardak sıcak çay ile tadını çıkarabileceginiz lezzetli bir alternatif oldu. Mutlaka denemenizi öneririm.
Afiyet olsun..
-İrem
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder