7 Aralık 2015 Pazartesi

Kayısılı Lor Peynirli Kek


Lor Peynirli Kayısılı Kek
Lor Peynirli Kayısılı Kek

Kayısılı kek ilk duyduğumda pek de iştah açıcı gelmemişti itiraf etmem gerekirse, ancak yine de bir deneyeyim dedim ve sonuç burada sizinle paylaşmaya değer oldu :) Malzeme içeriği oldukça zengin olan kayısı keki ev yapımı lor peyniri ile daha da zenginleştirdim, dolu dolu mis gibi bir kek oldu. Misafirlerim tarafından da lezzeti onaylandı, tereddüt etmeden deneyebilirsiniz. :)


Lor Peynirli Kayısılı Kek


Malzemelerimiz:
- 125g tereyağı eritilmiş
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4 adet suda bekletilmiş kuru kayısı
- 1 çay bardağı kayısı suyu
- 1 su bardağı fındık içi 
- 1 su bardağı ev yapımı tuzsuz lor peyniri

Kayısılı Lor Peynirli Kekin Yapılışı
1. Yumurtayı mikserinizin çırpma Aparatıyla çırpın.
2. Tereyağını şekeri  ve vanilyayı ekleyin ve orta hızda çırpmaya devam edin.
3. Un ve kabartma tozunu ekleyin ve mikserinizin pedal aparatıyla karıştırın. 
4. Suda bekleyen kayısıları küçük küçük doğrayın.
5. Kayısıları ve kayısı suyunu karışıma ekleyin.
6. Yarım su bardağı fındığı ve ev yapımı lor peynirini ekleyin.
7. İyice karıştıktan sonra kek kalıbına dökün ve 180 derecede yaklaşık 1 saat pişirin.



Lor Peynirli Kayısılı Kek



Sonbahar akşamlarında bir bardak sıcak çay ile tadını çıkarabileceginiz lezzetli bir alternatif  oldu. Mutlaka denemenizi öneririm.

Afiyet olsun..

-İrem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder