17 Ocak 2016 Pazar

Yumurta Sufle

Kahvaltının yemeyi en çok sevdiğimiz ve hiç ihmal etmediğimiz parçası yumurtadır. Eşim de ben de yumurtanın her halini ve her şeklini severek tüketiriz. Bu sabah da klasik şekli dışına çıkarak farkli bir deneme yapmak istedik. Adını da Yumurta Sufle koyduk :) Yumurta severlerin beğeneceklerinden hiç şüphem yok!

Puf Yumurtalar

Malzemelerimiz:
- 2 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- Oda sıcaklığında 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Tuz

Yumurta Suflenin Yapılışı:
1. Standlı mikserin çırpma aparatıyla yumurtalar çırpılır.
2. Tereyağı eklenir ve krema kıvamı alincaya kadar çırpılmaya devam edilir.
3. Süt de eklenip çırpmaya devam edildikten sonra pedal aparatı takılır.
4. Un ve baharatlar eklenir. Pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırılır.
5. 6 adet muffin kalıbı yağlanır ve karışım kalıplara eşit dağıtılır.

Pop yumurta

6. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Yumurta sufleyi eğer yeterli tuz eklediyseniz tek başına, daha az tuz eklediyseniz çeşitli reçeller ile beraber tüketebilirsiniz. Biz bu sefer vişne ve portakal reçelini tercih ettik çok da güzel oldu..

Keyifli kahvaltılar dilerim.. 😊😊

İrem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder