Küçükken beni en çok mutlu eden şeylerden biri eve geldiğimde annemin kabak tatlısı yapmış olduğunu görmekti. Şimdi de yapmaktan ve yemekten en çok keyif aldığım tatlı diyebilirim. Annem kadar güzel yapamıyorum galiba ama sanırım bu zaten pek mümkün değil :) Yine de kendi yaptığım versiyonunu da oldukça beğenerek yiyoruz.
![]() |
Kabak Tatlısı |
Malzemelerimiz
- 2 kg balkabağı
- 2,5 su bardağı şeker
- Bir kaç tane karanfil
- Beraber servis etmek için ceviz fındık ve tahin
Kabak Tatlısının Yapılışı
1. Kabaklar soyulup dilimlenir. Marketten hazır soyulmuş ve dilimleniş alırsanız daha kolay oluyor :)
2. Kabaklar tencerenin içine yerleştirilir.
3. Kabakların üzerine şeker dökülür, bu şekilde 3-4 saat bekletilir. Bu süre sonunda kabaklar suyunu bırakmış olacaktır.
4. Karanfiller tencerenin içine atılır.
5. Kabaklar kısık ateşte dağılmayacak kadar pişirilir.
6. Pişen kabakları bir borcama yerleştirip fırında 200 derecede üstü kızarana kadar bekletilir.
*Zamanınız dar ise düdüklü tencerede 10 dakikada yapabilirsiniz. O şekilde de oldukça lezzetli oluyor :)
Yapması çok ama çok basit olan bu muhteşem tatlıdan ben vazgeçemiyorum. dünyanın en lezzetli tatlılarından biri bence..
Sevgilerimizle,
Afiyet olsun :) :)
- İrem
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder