18 Ocak 2016 Pazartesi

Patates Yuvasında Peynirli Somon Füme

Nihayet ofis arkadaşlarımı evime davet edebildim! Hazirladigim yemeğin ara sıcak olarak, verdiğim paraya en çok değdiğini düşündüğüm ve almış olmaktan hiç pişman olmadığım Gamze Bursa'nın 425g isimli kitabında uzun zamandır denemek istediğim bir tarifi uygulamaya karar verdim. Diğer tarifler gibi bu tarif de oldukca başarılı oldu ve beni misafirlerime mahcup etmedi. Bu kitabi almanizi siddetle tavsiye ederim!

Patates Yatağında Krem Peynirli Somon Füme


Malzemelerimiz
- 4 su bardağı iri rendelenmiş patates
- 1 yumurta
- Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 20g eritilmiş tereyağı
- Yarım su bardağı krem peynir
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 6 dilim somon füme
- 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
- Süslemek için dereotu

Patates Yuvasında Peynirli Somon Fümenin Yapılışı:
1. Rendelenmiş patates, yumurta, parmesan peyniri, tuz ve karabiber bir kapta karıştırılır.
2. 12 adet muffin kalıbına bu karışım paylaştırılır. Yerleştirirken üzerine bastırılarak çukur şekli verilir.
3. Tereyağı üzerlerine ekleyerek paylaştırılır. (Her biri için yaklaşık 1/4 çay kaşığı)
4. 200 derecede önceden ısıtılmış fırına yerleştirilir ve hafif kızarana kadar 30 dakika pişirilir.
5. Kalıplar fırından çıkartılır ve biraz soğuması beklenir.
6. Bir kapta krem peyniri ve limon suyu iyice karıştırılır.
7. Karışım tartöletlerin içine yerleştirilir.
8. Dilim somon fümeler ikiye bölünür ve her bir tartöletin üzerine yarim dilim somon füme döndürülerek yerleştirilir.
9. Dereotu ile süsleyerek servis yapılır.

Patates Yuvasında Krem Peynirli Somon Füme

Hazırlamış olduğum Patates Yuvasında Peynirli Somon Fümeler hem görsel olarak çok şık bir misafir yemeği, hem de çok lezzetli bir atıştırmalık oldu. Mutlaka yapıldığı gün tüketilmesini tavsiye ediyorum, tazeyken çok ama çok lezzetli, bence denemeye değer 😉

Sevgilerimle..

İrem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder