10 Ocak 2016 Pazar

Tiramisu

Tiramisuya hayır diyebilecek hiç kimseyi tanımıyorum, bu sebeple en pratik en hafif en lezzetli pastalardan olan tiramisuyu bir süredir bloga eklemeyi düşünüyordum ve artık zamanı geldii :) Sonunda tiramisu tarifimiz yayına girdi!!

Tiramisu Tatlısı
Tiramisu


Kahve ve kakaonun bir araya gelişi ve arasındaki yumuşacık kremanın eşlik edişi eşsiz bir lezzet oluşturuyor.

Malzemelerimiz
- 1 paket pastaban
Kreması için;
- 2 yumurta sarısı
- 4 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 2.5 su bardağı süt
- 1 paket labne peyniri (200g)
Pastabanı Islatmak için;
- 2 bardak sıcak su
- 3 çorba aşığı nescafe
- 3 çorba kaşığı toz şeker
Üzeri için;
- Kakao

Tiramisunun yapılışı
1. Mikserin çırpma aparatıyla yumurtalar çırpılır. Un ve şeker ilave edilir pürüzsüz oluncaya kadar karıştırılmaya devam edilir.
2. Süt ilave edilir, karıştırılmaya devam edilir.
3. Karışım mikserin haznesinden bir tencereye aktarılır. Kısık ateşte koyu kıvam alıncaya kadar pişirilir.
4. Tencere ocaktan alınır ve biraz ılınması beklenir. Labne peyniri eklenir ve el mikseriyle pürüzsüz oluncaya kadar çırpılır.
5. Bir yandan nescafe ve toz şeker sıcak su içerisinde çözülür. Alt pastaban tabağın üzerine yerleştirilir ve nescafe karışımı ile ıslatılır.
6. Hazırlanan kremanın yarısı pastabanın üzerine sürülür.
7. Üst pastaban da ısatıldıktan sonra kremanın üzerine yerleştirilir. Kalan nescafe karışımı da pasatabanın üstüne dağıtıldıktan sonra kalan krema da pastanın üzerine dağıtılır.
8. Kakao un eleme aparatı ile pastanın üzerine eşit kalınlıkta serpilir.

Tiramisu Tatlısı


Oldukça hafif ve lezzetli olan bu tatlı en sık kullandığım tariflerden diyebilirim. Eğer hiç yapmadıysanız mutlaka denemelisiniz. Özellikle gece yarısı gelen pasta krizlerini yatıştırmak için birebir.. :) :)

Afiyet olsun...
-İrem


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder