![]() |
Patatesli ve Peynirli Sufle:) |
Kızımın doğumundan itibaren içimde saklı kalan mutfak tutkusunun da açığa çıktığını itiraf etmem gerek. Ek gıdaya geçişimizle benim mutfakta geçirdiğim zaman da bir hayli arttı. Haliyle bunda kızımın damak tadı epey gelişmiş küçük bir gurme olmasının etkisi yadsınamaz. Tipik bir Boğa burcu:) Yani ona yemek beğendirmek hiç kolay bir iş değil. Özellikle kahvaltı konusu üzerinde epey mesai harcadığım bir öğün oldu. Çocuk/bebek kahvaltısı üzerine bir master tezi daha yazabilicek kadar veri birikti bu 2 buçuk yıl içinde. O yumurta ve peynir bir şekilde yenilecekti. Hikaye aslında çoğu anneye sorarsınız benzerdir: "7 aylıktı ve tam bir yumurta sarısını iştahla yiyordu. Sonra nasıl olduysa ağzına aldığı anda tükürmeye başladı.", "Daha düne kadar severek yediği peyniri bir anda yememeye başladı." gibi ve bu örnekler çocuğunuz büyüdükçe artmaya başlar.
Patatesli ve peynirli bu sufle tarifim bizim son zamanlarda en büyük kurtarıcımız oldu. Eğer siz de çocuğunuza farklı kahvaltı fikirleri arıyorsanız bu haftasonu mutlaka bu tarifi deneyin:) İlk sonuç olumsuz olsa da lütfen pes etmeyin,farklı sunuşlar deneyin. Önemli bir not olarak çocuk ve özellikle bebek tariflerinde, tarif bebeğinize ilk sunacağınız bir malzeme içeriyorsa mutlaka 3 gün kuralını uygulayın, doktorunuza danışın. Bu tarif yumurta ve süt ürünleri içerdiği için, çocuğunuzun bu malzemelere intoleransı olmadığından emin olun.
Patatesli ve Peynirli Sufle
Malzemeler: (2 minik kişilik)
1 küçük boy haşlanmış patates
3 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı rendelenmiş dil veya kaşar peyniri
1 adet yumurta
1 çimdik muskat rendesi (opsiyonel)
1 çimdik tuz (opsiyonel)
1 çimdik karabiber (opsiyonel)
Yapılışı:
1. Patates küçük bir tencerede haşlanır ve ılınmaya bırakılır.
2. Yumurtanın sarısı ile beyazı ayrılır ve beyazı kuru bir kapta kar haline gelene kadar çırpılır.
3. Ilınmış haşlanmış patatesin üzerine erimiş tereyağ ve süt eklenir, çatal yardımıyla ezilerek püre yapılır.
4. Patates püresine yumurta sarısı, peynir ve kullanacaksanız baharatlar eklenir,karıştırılır.
5. En son kar halindeki yumurta beyazı karışıma spatula ile yedirilir. Bu aşamada fazla karıştırmamaya özen gösterilmelidir.
6. Karışım yağlanmış minik sufle kaplarına pay edilir.
7. 190-200C arası ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirilir ve bıdıklara ikram edilir:)
![]() |
Her şey onlar için:) |
Eğer bu tarifi deneyen boncuklarınız severse ve siz annelerin mutlu bir kahvaltı geçirmesine ufak bir katkım olursa demeyin benim keyfime:)
Aslı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder