Malzemelerimiz:
- 1 litre süt + 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı ayıklanmış pirinç
- 3/4 su bardağı şeker
- 2 yumurta sarısı
- 1.5 yemek kaşığı buğday nişastası (tepeleme ile silme arası)
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya yarım paket vanilin
1. Pirinç 1 bardak suda suyunu çekene kadar haşlanır.
2. 1 litre süt pirinçlerin üstüne eklenir ve kaynadıktan sonra 10 dakika daha pişirilir.
3. Şeker ilave edilir ve eriyinceye kadar karıştırılır.
4. Bir taraftan bir kasede nişasta 1 su bardağı süt içinde çözülür. Daha sonra 2 yumurta sarısı eklenip çırpılır. Bu karışım yavaş yavaş tencerenin içine ilave edilir. Bir taraftan karıştırılmaya devam edilir.
5. Bir taşım kaynatıldıktan sonra vanilya eklenir.
6. Isıya dayanıklı kaplara paylaştırılır, içine su doldurulmuş fırın tepsisine yerleştirilir.
7. 200 derecede üstleri kızarana kadar fırında bekletilir.
Not: Tepsi fırının en üst rafına yerleştirmeli ve ısı sadece üstten gelecek şekilde ayarlanmalıdır.
2. 1 litre süt pirinçlerin üstüne eklenir ve kaynadıktan sonra 10 dakika daha pişirilir.
3. Şeker ilave edilir ve eriyinceye kadar karıştırılır.
4. Bir taraftan bir kasede nişasta 1 su bardağı süt içinde çözülür. Daha sonra 2 yumurta sarısı eklenip çırpılır. Bu karışım yavaş yavaş tencerenin içine ilave edilir. Bir taraftan karıştırılmaya devam edilir.
5. Bir taşım kaynatıldıktan sonra vanilya eklenir.
6. Isıya dayanıklı kaplara paylaştırılır, içine su doldurulmuş fırın tepsisine yerleştirilir.
7. 200 derecede üstleri kızarana kadar fırında bekletilir.
Not: Tepsi fırının en üst rafına yerleştirmeli ve ısı sadece üstten gelecek şekilde ayarlanmalıdır.
Afiyet olsun :)
İrem
İrem
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder