19 Ekim 2015 Pazartesi

Fırın Sütlaç

Hem hafif hem de çok lezzetli olan fırın sütlaç sütlü tatlıların sultanıdır. Bir de güveçte servis ediliyorsa diğer tatlıları gözüm görmez, fırın sütlacı seçerim. Siz de benim gibi fırın sütlaçsız yapamayıp, her fırın sütlacı kolay kolay beğenemeyenlerdenseniz eğer, bu tarif tam size göre. Evde kendi malzemelerinizle fırın sütlaç yapmak aslında sanıldığı kadar zor değil. Bu tarifi bir kez denedikten sonra tekrar tekrar yapmaktan kendinizi alamayacaksınız :)


Fırın Sütlaç
Fırın Sütlaç

Malzemelerimiz:

- 1 litre süt + 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı ayıklanmış pirinç
- 3/4 su bardağı şeker
- 2 yumurta sarısı
- 1.5 yemek kaşığı buğday nişastası (tepeleme ile silme arası)
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya yarım paket vanilin


Fırın Sütlaç Malzemeler
Malzemelerimiz

Fırın Sütlacın Yapılışı:

1. Pirinç 1 bardak suda suyunu çekene kadar haşlanır.
2. 1 litre süt pirinçlerin üstüne eklenir ve kaynadıktan sonra 10 dakika daha pişirilir.
3. Şeker ilave edilir ve eriyinceye kadar karıştırılır.
4. Bir taraftan bir kasede nişasta 1 su bardağı süt içinde çözülür. Daha sonra 2 yumurta sarısı eklenip çırpılır. Bu karışım yavaş yavaş tencerenin içine ilave edilir. Bir taraftan karıştırılmaya devam edilir.
5. Bir taşım kaynatıldıktan sonra vanilya eklenir.
6. Isıya dayanıklı kaplara paylaştırılır, içine su doldurulmuş fırın tepsisine yerleştirilir.
7. 200 derecede üstleri kızarana kadar fırında bekletilir.
Not: Tepsi fırının en üst rafına yerleştirmeli ve ısı sadece üstten gelecek şekilde ayarlanmalıdır.


Fırın Sütlaçların Tepsiye Dizilişi


Fırın Sütlaç

Afiyet olsun :)

İrem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder