20 Ekim 2015 Salı

Cevizli Baharatlı Muzlu Kek


kekler
Cevizli Baharatlı Muzlu Kek:)

Evde buzdolabının kenarında kalıp unutulmuş, kararmış muzlarınız varsa değerlendirmek için hemen bu tarifi deneyebilirsiniz:) Daha pişerken fırından yayılan muz kokusu tüm evi sarıp, adımlarınızı mutfağa doğru kaydırmanıza yetecek:) Şeker oranı oldukça az ve baharatlarla tam sonbaharın kokusunu mutfağınıza getirecek bir tarif oldu. İlk fırsatta denemenizi tavsiye ederim.




kekler
Sonbaharı yaşatacak baharatlı muzlu kek


Yanına da kahve oldu mu bana tüm gün yetecek mutluluğu sağlamış oldu bu kek:) Ya da kendinizi birazcık daha şımartmak isterseniz koca bir dilimi kesin ve çikolata sosuna yatırın.  Bambaşka bir boyut kazanacaktır:)

Cevizli Baharatlı Muzlu Kek

Malzemeler:

80g tereyağ  (oda sıcaklığında yumuşamış )
150g şeker
2 adet yumurta
3 adet olgun muz (püre halinde)
50g krema (hafif çırpılmış)
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
280g un
60g kırık ceviz ( çok ufalmamış)
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım tatlı kaşığı muskat rendesi
Yarım çay kaşığı zencefil
1 çimdik tuz
Yarım kabartma tozu
1 tatlı kaşığı karbonat

Yapılışı:

1. Fırını 170C de ısıtmaya başlayın.
2. Tereyağı ve şekeri mikserde krema kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 5 dakika boyunca çırpın.
3. Yumurtaları teker teker, her defasında bir tanesinin tam karışmasını bekleyerek ilave edin.
4. Püre haline getirdiğiniz muzları ve hafif çırpılmış kremayı ekleyin. Vanilya özütünü ilave edin.
5. Un, karbonat, kabartma tozu, tuz ve baharatları ayrı bir kapta karıştırın ve kademeli olarak karışıma ekleyin.
6. Homojen olana kadar karıştırın ve 60-65dk, içine batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.

kekler

kekler

Sevgilerimle, afiyetle❤

Aslı

5 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor. Elinize sağlık.
    Esra

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Unu koyduğunuz zaman cevizi de ekleyebilirsiniz. Eksik kalmış tarif kusura bakmayın. Sevgiler:)

      Sil