12 Mayıs 2016 Perşembe

Ev Yapımı Biscotti

Yemekten en çok keyif aldığım, bir kere başladım mı sonunu bir türlü getiremediğim atıştırmalık Biscottiyi sonunda evimde yapmayı denedim! İnanılmaz başarılı olduğunu itiraf etmem gerekiyor. Bu denememde fındık kullandım, ki ben Biscottiye en çok fındık yakıştığını düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda farklı malzemeler ile de deneyip sonuçlarını vakit kaybetmeden sizlerle paylaşacağım..


Lezzetli Atıştırmalık


Malzemelerimiz:
- 2 su bardağından iki parmak fazla un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 3/4 su bardağı şeker
- Oda sıcaklığında bekletilmiş 100g margarin
- 2 yumurta
- 1/3 su bardağı süt
- 1 su bardağı fındık


Fındıklı Biscotti



Ev Yapımı Biscottinin Yapılışı
1. Fındıklarınız eğer bütün halindeyse tavada çevirerek kavurun. (Fındıkların yanmaması için sık aralıklarla tavayı sallamanız gerekir) Daha sonra havanda döverek istediğiniz büyüklüğe getirin.
2. Un, kabartma tozu, tuz ve şeker bir kapta karıştırılır.
3. Karışıma oda sıcaklığındaki margarin eklenir ve el ile ufalanıncaya kadar karıştırılır.
4.  Başka bir kapta bir yumurta ve süt çırpılır üzerine bir yumurtanın sarısı ve 1 çorba kaşığı su eklenir ve çırpılır.
5. Yumurta karışımı hamura eklenir.
6. Hamur eğer ele çok yapışıyorsa biraz daha un ilave edilebilir, yine de yumuşak bir hamur olacak.
7. Fındıklar ilave edilir.
8. Tezgaha un serpilir ve hamur burada dikdörtgen forma sokulur. İsterseniz eni 10cm olan tek bir parça, isterseniz eni 5cm olan 2 parça hazırlayabilirsiniz.

Fındıklı Biscotti


Belli ki belirli aralıklarla biscottimi kendim pişirecek ve hazır paketli olanlar tamah etmeyeceğim artık :) :)




Kaynak: Gamze Bursa'nın tarifinden uyarlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder