16 Mart 2016 Çarşamba

Keten Tohumlu Lor Peynirli Krakerler

Keten Tohumlu Lor Peynirli Krakerler


Şu dünyayı çocukların eline bırakın lütfen. Onların elinde dünya bambaşka bir hal alacaktır. O sonsuz, keşfedilmemiş renklerle boyanacak, açan çiçekler hiç solmayacak, tabiat hiç görülmediği kadar verimli olacak, kaynaklar tüketilmeyecek ve en önemlisi mutluluk hep daim olacaktır. 
Bombaların patlamadığı, masum gencecik insanların toprak olmadığı, politika, siyaset konuşulmadığı, gelecek için endişe duyulmadığı bir dünya için çocukların eline bırakın şu dünyayı. Yapamıyorsanız da onların gözünün içine bakın umut için. 
Karanlık günler yaşanıyor ülkemizde. Eminim tek bir kişi bile yok endişe duymayan. Çok çok üzgünüm. Umudum ise yanımda yetişiyor. Her geçen gün büyüyor ve o büyüdüğünde sadece ülkemin, canım ülkemin onun şu anki gözleriyle gördüklerinden ibaret olmasını diliyorum. O neşe içinde selamlarken doğan günü, tüm kalbimle ona katılmayı istiyorum. Hislerini içime çekip doğan güneşle birlikte neşe içinde uyanmak istiyorum. Sonsuza kadar ona sıkı sıkı sarılmak ve o çocuk ruhunu içimde hissedip onunla çocuk kalmak istiyorum. Umudum var hala, umut olmadan bu karanlıkla başedemem. Umudum ise bu çocukta. 
Krakerlerimizi Defne'nin "bugün çok güzel bir gün" dediği bir günde yapmıştık. Una bulanıp, neşe içinde krakerlerimize şekil verip, üzerlerine bolca keten tohumu serpip mutlu olmuştuk. Sizin de içinize bir nebze olsa umut aşılamak için bu tarifimizi paylaşmak istedim. Hayat devam ediyor. Her şeye rağmen güzel çocuklar yetişiyor. Umutlu, mutlu çocuklar... Umut paylaştıkça çoğalacak...

Keten Tohumlu Lor Peynirli Krakerler



Keten Tohumlu Lor Peynirli Krakerler

Malzemeler:

- 1 yemek kaşığı kuru maya (ben ekşi maya kullandım varsa deneyebilirsiniz)
- 2 su bardağı+ 2 yemek kaşığı tam buğday unu
- 3 yemek kaşığı taze lor peyniri
- 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
- yarım su bardağı zeytinyağı
- 3/4 su bardağı ılık süt
- keten tohumu      
   
Yapılışı:

1. Keten tohumu dışındaki tüm malzemeler karıştırılıp, yumuşak bir hamur elde edilir. Oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalanmaya bırakılır.
2. İncecik açılıp, istenilen şekil verilir.
3. Üzerlerine sulandırılmış yoğurt sürülüp, keten tohumu serpiştirilir.
4. 180C ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.

Keten Tohumlu Lor Peynirli Krakerler



Sevgilerimle, umutla,

Aslı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder