20 Şubat 2016 Cumartesi

Muzlu Tart

Evde kararmaya yüz tutmuş muzlarımla ne yapsam diye düşünürken aklıma güzel bir fikir geldi. Zaten içine muz giren bütün tarifleri aşırı çok sevdiğim için, muzlu kurabiye, muzlu kekten sonra sıra muzlu tarta geldi. Hem de Aslıcımın ev hediyesi olarak almış olduğu yepyeni kırmızı tart kalıbımı da kullanmaya bahane oldu :)


Malzemelerimiz
Tart Hamuru için:
- 250g un
- 175g çok soğuk tereyağı
- Yarım kahve fincanı şeker
- Yarım kahve fincanı soğuk su


Muhallebisi için:
- 2.5 bardak süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 25g margarin
- 1 paket vanilya


Üzeri için:
-2 adet muz

Tart Jölesi için (isteğe bağlı):
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker


Muzlu Tartın Yapılışı:
1. Un ve tereyağı mikserin pedal aparatıyla ekmek kırıntısı kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.
2. Şeker ve su ilave edilir. Bu noktadan sonra 1 dakika daha karıştırılır. Hamur hemen toparlanmaya başlayacaktır. Daha fazla karıştırılmamalıdır. Bu aşamada tereyağı ve suyun çok soğuk olması çok önemlidir. Soğuk olması tart hamurunun çıtır olmasını sağlayacaktır.
3. Hamurun ısınmasına izin vermeden streç filme sarıp buzdolabında 1/2-2 saat kadar dinlendirilir.
4. Bu esnada tart kalıbı ertilmiş margarin ile yağlanır ve unlanır. Unun fazlası dökülür.
5. Hamur dinlendikten sonra unlanmış tezgahta sabit kalınlıkta merdane ile (6mm uygundur) yuvarlak şeklinde açılır. Hamurun tart kalıbından daha büyük olması gerekmektedir.
6. Hazırlanan hamur dikkatlice tart kalıbının üzerine yerleştirilir ve köşelere doğru yavaşça çok bastırmadan oturtulur. artan hamurlar merdaneyi kalıbın üzerinde sürerek alınır.


7. Tart hamurunun tabanının kabarmaması için, ya üzerine yağlı kağıt koyup kurubaklagiller konur, ya da tabanına çatalla bir sürü delik açılır.
8. Tart hamuru 175 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirilir.
9. Hamur fırından çıktıktan sonra muhallebi için gerekli malzemeler (margarin dışında) bir tencerede karıştırılır ve pişirilir.
10. Koyu bir kıvam elde edince altı kapatılır ve margarin eklenerek karıştırılır. Biraz ılınması beklenir.
11. Muhallebi tart hamurunun üzerine dökülür.
12. Muzlar dilimlenir ve muhallebinin üzerine teker teker yerleştirilir.
13. Tart jölesi malzemelerinin tamamı minik bir tencerede karıştırılır ve koyu kıvam alana kadar pişirilir.
14. Hazırlanan jöle muzların üzerine dökülür.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder