13 Şubat 2016 Cumartesi

Limonlu Cheesecake

Dışarıda yemekten en cok keyif aldığım tatlıdır Cheesecake. Dolayısıyla evde kendim yapmayı denediğim ilk tariflerden biri oldu, özellikle limonlu versiyonunu tercih ettiğim için sayfamızda paylaşacağım ilk Cheesecake limonlu oldu :) :) Bu tarifi denedikten sonra tekrar tekrar yapacağınıza garanti verebilirim :)

Limonlu Cheesecake

Malzemelerimiz:
- 200g pötibör bisküvi
- 50g ertilmiş tereyağı
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 kutu krema
- 1 paket labne peyniri
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 6 yumurta
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 rendelenmiş limon kabuğu
- 2 paket vanilya

Limonlu Cheesecakein Yapılışı:
1. Bisküvi blenderda toz haline getirilir. İçine eritilmiş margarin konarak bir kapta karıştırılır.
2. Kek kalıbı yağlanır. Bisküviden elde edilen hamur kek kalıbının dibine düzgünce bastırarak yerleştirilir.


3. 180 derecede ısıtılmış fırında 5 dakika pişirilir.
4. Kalan malzemelerin hepsi mikserde karıştırılır ve fırından çıkan bisküvilerin üzerine dökülür.
5. 180 derecede 35 dakika pişirilir.

Sosu için:
- 1 limonun suyu
- 1 su bardağı su
- 2 rendelenmiş limon kabuğu
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı nişasta

Sosun tüm malzemesi karıştırılır ve pişirilir. Sos cheesecake üzerine dökülür.

Afiyet olsun :)
-İrem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder