Malzemelerimiz:
- 200g pötibör bisküvi
- 50g ertilmiş tereyağı
- 2 su bardağı süzme yoğurt
- 1 kutu krema
- 1 paket labne peyniri
- 3/4 su bardağı toz şeker
- 6 yumurta
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 rendelenmiş limon kabuğu
- 2 paket vanilya
Limonlu Cheesecakein Yapılışı:
1. Bisküvi blenderda toz haline getirilir. İçine eritilmiş margarin konarak bir kapta karıştırılır.
2. Kek kalıbı yağlanır. Bisküviden elde edilen hamur kek kalıbının dibine düzgünce bastırarak yerleştirilir.
4. Kalan malzemelerin hepsi mikserde karıştırılır ve fırından çıkan bisküvilerin üzerine dökülür.
5. 180 derecede 35 dakika pişirilir.
Sosu için:
- 1 limonun suyu
- 1 su bardağı su
- 2 rendelenmiş limon kabuğu
- 4 çorba kaşığı toz şeker
- 2 çorba kaşığı nişasta
Sosun tüm malzemesi karıştırılır ve pişirilir. Sos cheesecake üzerine dökülür.
Afiyet olsun :)
-İrem
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder