9 Şubat 2016 Salı

Kıymalı Bulgurlu Taze Fasulye

Kıymalı Bulgurlu Taze Fasülye
Kıymalı Bulgurlu Taze Fasülye

Evet yine miniklere sebze yedirme denemelerine kaldığım yerden devam ediyorum. Yaz sonunda binbir emek yıkayıp, ayıklayıp dondurduğum taze fasulye lezzetinden kış boyunca miniğimi mahrum bırakamam:) Tüm emek onlar için değil mi:)  

Taze fasulye yedirmek uğruna bizimkinde genellikle işe yarayan kıymalı yapma yoluna gidiyorum. Zor olsa da pes etmek yok:) Farklı şekilde sunumlar işe yarıyor, deneyin denemekten de asla vazgeçmeyin:)

Kıymalı Bulgurlu Taze Fasulye

Malzemeler:

- 250g ayıklanmış taze fasülye
- yarım yada 1 küçük çay bardağı bulgur
- 100 g kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 adet havuç (mevsime göre hazır kıştayız:))
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 5 yemek kaşığı domates konservesi (yazdan hazırlanmış)
- 1 tatlı kaşığı salça
- karabiber
- üzerini biraz geçecek kadar kaynar su

Yapılışı:

1. Küp küp kesilen soğanlar zeytinyağında sönene kadar orta ateşte kavrulur.
2. Kıyma eklenip kavurmaya devam edilir.
3. Salça ve arzuya göre karabiber eklenir.
4. Taze fasülye ve küp küp doğranmış havuç ilave edilip 1-2 dakika daha kavrulur. 
5. Domates, bulgur ve üzerini biraz geçecek kadar su eklenir.
6. Orta-kısık ateşte 1 saat pişirilir.

Not: Eğer düdüklü tencere kullanacaksanız domates ve suyu ekledikten sonra bulguru koymadan düdüklü tenceyi kapatıp 20dakika pişirin. Piştikten sonra, başka bir tencereye aktarıp içine bulguru ilave edin ve kapağını kapatıp, bulgurlar şişene kadar 15 dakika daha orta ateşte pişirin ve miniğinize tercihen sevdiği bir kitap eşliğinde ikram edin:)

Kıymalı Bulgurlu Taze Fasülye


Sevgilerimle, tüm miniklere bol sebzeli günler dilerim:) 

Aslı

       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder