![]() |
Dünyanın en kolay böreği |
- 3 yufka
- 250g hellim peyniri
- Yarım paket sana yağ
- 2 yumurta
- 1 şişe maden suyu
Dünyanın En Kolay Böreğinin Yapılışı
1. Orta boy kare borcamin dibi sivi yağ ile yağlanır.
2. 1.5 yufka buruşuk bir şekilde yerleştirilir.
3. Hellim peyniri rendelenip yufkanın üzerine dağıtılır.
4. Geri kalan 1.5 yufka da peynirin üstüne burusuk bir sekilde yerlestirilir. 16 dilim olacak şekilde bıçak ile dilimlenir.
5. Sana yağ eritilir ve kızgın bir şekilde dilimlenmiş böreğin üzerine dökülür.
6. Borcam böreği eğer o gün içinde yapacaksınız buzluğa, ertesi gün yapacaksanız buzdolabına yerleştirilir.
7. Börek pişirilmeden önce 2 yumurta çırpılır, üzerine soda dökülür (soda eklendiğinde birden kabaracağı için geniş bir kap tercih edilmelidir).
8. Sodalı karışım soğumuş boregin uzerine dökülür ve önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika arası pişirilir.
Ben aslında tarif defteri insanıyım biraz tarifleri genelde aklımda tutamam. Ama bu börek tarifim bir de tarçınlı kek tarifim en sık kullandıklarımdan veya çok kolay oldukları için ezberleyebildiğim tek tariflerim diyebilirim. Siz de denedikten sonra eminim ezber listenizde yerini alacak dünyanın en güzel böreği :) :)
Sevgilerimle ve afiyetle
-İrem
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder